En kristen man och hans irrfärder.

Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det här är på intet sätt något slags näthatande mobbinginlägg. Det ligger inte för mig att hålla på med sånt. Var och en får tycka och tänka som de vill … men jag måste bara skriva ett par rader om Christer. Jag har retat mig på (nåja, kalla det förundrats av) denne man en längre tid och varje gång jag snubblar över någon av hans dumheter får jag lust att skaka till honom och försöka få honom att tänka lite vidare, lite bredare, lite mer öppet.

Det skulle naturligtvis vara helt lönlöst.

Vart man än sig i nätvärlden vänder finns nämligen denne Christer på något sätt där. Det är en väldigt kristen Christer och han skriver om mycket och bloggar flitigt om olika artiklar på tidningarnas sajter. Och med hans länk till artikeln dyker hans blogg upp i artikelns Twingly-ruta.

Carola har rätt. Det står verkligen i bibeln och jag har flera gånger försökt lyfta fram det här. Men då försöker en del genast bortförklara och säga att det beror på naturliga orsaker eller att ”det alltid har hänt”. Men hur en del än bortförklarar så står det faktiskt ändå så i Bibeln!
Christer om jordbävningen på Haiti och att det är ett tecken på jordens undergång

I princip allt han skriver om har en koppling till Gud eller Jesus … eller båda två. Allt som händer är deras förtjänst – vad det än må vara. Bibeln är rättesnöret och det enda som är rätt – allt annat är fel. Idag har till exempel Carola rätt i sin tolkning att jordbävningen på Haiti är ett tecken på världens undergång och ”liberalteologen” biskop Lennart Koskinen har fel.

Såklart.

Likaså skriver han om de kristna amerikanska baptisterna som gripits och anklagas för att ha försökt föra bort 30 barn från Haiti. Enligt Christer har de med all sannolikhet blivit anklagade på lösa grunder. De är självklart oskyldiga eftersom ”Baptisterna i USA är en stor organisation så det skulle vara ganska svårt för dem att hålla på med skumraskaffärer”.

Hmm. Yeah right … jag undrar om han tänkte likadant när de där pedofilskandalerna inom katolska kyrkan rullades upp.

Jag hade en kassettbandspelare på sätet bredvid. När jag för ett ögonblick tittade på den så glömde jag bort vägen! Jag åkte rätt ner i diket … När jag sträckte efter bältet för att knäppa av den så upptäckte jag att jag hade glömt att sätta på mig den!
Jesus var med mig och beskyddade mig! När Jesus är med dig i trafiken kan du vara trygg!
Christer kör bil utan bälte och ”glömmer bort” vägen.

När han kör bil och fipplar med annat istället för att hålla ögonen på vägen hamnar han i diket. Men det var ju ingen fara, trots att han inte hade bälte på sig, för Jesus var där och skyddade honom.

Människor som litar så blint på sin kristna tro skrämmer mig. Och frågan är om hans Jesus skyddar de andra trafikanterna från Christer. Det låter ganska farligt om man ”glömmer bort” vägen.

Äsch. Jag vet egentligen inte vad jag vill säga med det här inlägget. Kolla in den märklige Christers blogg själv om du känner för det. Jag undviker honom helst om jag kan.

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer

  1. Svara
    daniel fre 5 feb 2010, 22:34

    halleluja vilken tokfan!!

  2. Svara
    Uffe fre 19 feb 2010, 15:34

    Ytterligare ett tecken på Christers makt måste vara att båda dina kommentarer om honom hamnade i min spamkorg.

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.