Bilder på bil-ligisterna

På bilderna här nedan syns några av de som kör rally sent på kvällar och nätter hemma i byn. När de håller på som värst väsnas det ganska rejält av skrikande motorer, sladdar, burnouts och deras försök till Drifting. För att inte tala om att deras beteende är en olycka som väntar på att hända.


Det är 30 på den gatan. Uppskattningsvis är de uppe i nästan 100 km/h ibland.

Eftersom polisen tydligen inte har tid att sätta dit dem kanske man borde ta saken i egna händer och ge igen med samma mynt, fast värre. På bilderna syns deras bilnummer och det är ju väldigt enkelt att ta reda på vilka de är och sen jävlas tillbaka. Ska folket hemma i byn kanske gå samman och hjälpa till?

Det är kul att leka privatdeckare och smygfotografera de små ligisterna. Om de råkar se det här inlägget kommer de säkert skrocka ”hö hö, så jävla coolt”.

Här är mitt tips till polisen: Håll tyst på polisradion (för de verkar ha koll på när ni är på väg). Använd civila bilar. Göm er med kameror och lasrar. Vänta till strax efter 23-snåret en vardagskväll (för det är då de brukar hålla på). Häpp! Ta dem, på bar gärning.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

88 kommentarer

  1. Svara
    Förbannad kärring tor 1 nov 2007, 20:31

    Håller med fullkomligt!!! Inatt vara jag nära att slänga ut en blomkruka från fönstret på andra våningen när den djävla blå/vita amazonen for runt kvarteret, jag vet inte för vilken gång i ordningen, denna kväll/natt, men skrikande däck och motor på högvarv. I gott sällskap med några andra Volvomarodörer och knattrande, tutande mopedligister!

    På lunchen idag var jag fortfarande förb…d och ”hoppade på” en oskyldig (tveksamt) yngling i en 240 … och ikväll promenerade jag halvvägs ut i gatan(medvetet och livsfarligt förstås) när en 740 tog sats på Bakgatan.

    Pratade med polisen imorse. Dom är ju medvetna, men måste ”ta dom med fingrarna i syltburken”. Uppmanades att ringa 11414 vilken tid som helst på dygnet. Upp till kamp!! Fixa gärna en motståndrörelse! Jag blir med.

  2. Svara
    BG tor 1 nov 2007, 20:32

    Jag är så trött på dom, har säkert blivit väckt av dom 1000 ggr. Deras beteende måste handla om nån slags utvecklingsstörning. Att natt efter natt, år efter år åka runt så fort man kan i lilla Vadstena. Med avgasrör så stora att finlandsfärjan blir avundssjuk. Så djävla tragiskt att man bara kan skratta åt dom. Fast det gör man ju inte precis, när man blir väckt för femte gången samma natt, och ska upp och jobba klockan 5.

  3. Svara
    tor 1 nov 2007, 20:56

    Den blåa amasonens ägare heter Tomas och är från Skänninge
    Den röda 24o:s ägare heter Björn och är från Sävsjö!?

    Gick tyvärr inte att hitta några tel.nr så man kunde ringa och väcka dom på mornarna när man går till jobbet. Nån gång måste dom väl sova.

  4. Svara
    Anonym tor 1 nov 2007, 21:45

    Håller absolut med…jag bor till råga på allt strax utanför innerstan men lik förbannat hör jag dessa idioter på nätterna. Varför inte stänga av all trafik i innerstan mellan 22-06. Tycker jag vore en lysande idé.

  5. Svara
    Trött på DOM!!!!! tor 1 nov 2007, 22:00

    Grabben i Amazonen är den idiot som var ute på EWAB:s fotbollsplan och förstörde den skapligt. Bara hoppas att planen återhämtar sig till våren när alla barn skall nyttja den.

    Jag är också med på att det är dags för oss lugna medborgare att sätta ner foten och visa dessa parasiter som förstör för så många att vi inte tolererar beteèndet de håller på med. Och det är väl också bara en fråga om tid innan någon oskyldig människa skadas av de bilburna.

    Jag röstar på att Janne blir den som styr styrkorna, för nu jävlar skall här visas att Vadstenabor inte tolererar vad som helst.

    Hade detta varit ett problem i Boxholm eller Ödeshög så hade medborgarna skött det här utan polisens medverkan

  6. Svara
    Janne tor 1 nov 2007, 23:07

    Om du har bevis för den anklagelsen borde du gå till polisen med den, vad jag vet så har Ewab polisanmält händelsen och har du något att komma med så är det med all säkerhet välkommet.

  7. Svara
    Gus fre 2 nov 2007, 17:11

    ”Upp till kamp emot Amazonen. Sista striden det är…”

    Sign me up! Jag är beredd att verka bakom fiendens linjer. Väntar bara klartecken från Ledarn. (Är det Janne eller?)

  8. Svara
    lör 3 nov 2007, 11:17

    Har nu fått tag i amasonraggarns tel nr ********** han vill gärna ha samtal mellan 6 o 7 på morgonen

    Här gick jag in och censurerade bort numret. Nog för att han är en bildåre, men som ansvarig för den här bloggen kan jag inte tillåta att numret läggs ut. Han är redan namngiven. Det får räcka så. /Janne

  9. Svara
    lör 3 nov 2007, 15:31

    Det är ok!

  10. Svara
    Jesse lör 3 nov 2007, 19:15

    Bra gjort av dig Janne att leka detektiv! Jag är också trött på det här eviga busköret!! Om det startas en motståndsrörelse är jag gärna med.. Inte nog med att de kör som bildårar, de försöker även slanga bensin från bilarna (bl a min!). Nej, nu är jag trött på det här! Något måste väl kunna gå att göra???

  11. Svara
    HAHA tis 27 nov 2007, 20:41

    skruva ner hörapparaterna istället… lustigt att ni klagar då men inte på onsdags träffarna då står ni å skrattar å tittar på alla bilar å motorcyklar som åker me raka rör,, idioter

  12. Svara
    Janne tis 27 nov 2007, 21:25

    HAHA: Är du dum eller? De där onsdagsträffarna borde också förbjudas! De är oerhört enerverande.
    Obs! Ironi! Även om jag kan störa mig på onsdagsträffarna, så tycker jag inte att de ska förbjudas.

  13. Svara
    Bilburen tis 27 nov 2007, 21:41

    Efter klockan 22.00 kan ni ställa in rullatorerna å tänka på heliga birgitta för då är det vi som äger stan haha…

  14. Svara
    HAHA tis 27 nov 2007, 21:46

    flytta ut på landet då för fan..

  15. Svara
    Bilburen ons 28 nov 2007, 00:16

    Faan vad ni snackar skit om saker ni inte vet ett skit om.. det är INTE alls han i amazonen som gjort det där vid ewab. han får skit för all möjlig skit som han inte gör som nu i veckan så har hans bil varit trasig lik faan så hade det kommit in klagomål på hans bil fast den inte ens hade varit ute å inte ens var körbar faan tänk er själva att bli anklagad för saker ni inte gjort.

    Och gällande samma problem i ödeshög och boxholm så har dom precis samma problem bara att det är BMW bilar i ödeshög och i boxholm allt möjligt tro mig jag vet. faan har inte ni varit unga nångång eller?? alla kan inte gilla att spela fotboll å golf å ishockey det tycker vi är skit surt vi gillar bilar å det är det bästa vi vet alla har olika intressen å i vadstena är ska det helst va lika lugnt som i graven det får inte vara nåt öltält på sommarknäppen inga bilar på stan bara ett lugn å kyrkor kloster nunnor å heliga birgitta.. vakna upp istället voi lever inte på 1500 talet birgitta har varit död i över 700 år hon kommer aldrig mer tillbaka. Det finns buskörning i typ alla städer i mer eller mindre omfattning det har alltid funnits och kommer förmodligen alltid att finnas så är det
    tack för mig
    mvh
    En bilburen ungdom i Vadstena

  16. Svara
    Tröt på erat klagande! ons 28 nov 2007, 00:21

    För fan.. ni har väl också varit unga? Tro att ni var så mycket bättre när ni åkte runder i era raggarbilar när ni var i våran ålder. Fast på den tiden så fanns det inte internet som man kunde sitta och beklaga sig på.
    Ni kommer aldrig kunna få bort raggare från stan, sådana finns i alla städer. Så om det inte passar flytta ut på landet där vi inte kan störa er. Så kanske ni kan få eran skönhets sömn.
    Detta är en hobby och det kommer ni aldrig kunna försöra. tänk om vi skulle förstöra era frimärksamling? det är för fan samma sak, hobby som hobby…

  17. Svara
    Janne ons 28 nov 2007, 08:39

    HAHA: Nä. Jag vill inte bo på landet. Det är också en konstig jämförelse du gör … det är ju en väldigt stor skillnad på onsdagsträffarna och de där bil-ligisterna. Onsdagsträffarna är en ganska lugn, men störig tillställning som håller på några timmar, en gång i veckan under sommaren. De bilåkande ungdomarna sysslar med något helt annat; direkt störande rallykörning, mitt i stan, varje natt, året runt.

    Bilburen:De flesta människor jobbar på dagarna och behöver sova, det är ganska svårt när bilarna åker rally på nätterna.

    Tröt på erat klagande: Din logik är märklig. Om nu någon sitter och samlar på frimärken så stör det knappast omgivningen. Det gör däremot vrålande motorer och skrikande däck. Frågan är varför de som kör de där bilarna måste göra det mitt i stan, där det bor folk runt omkring när de istället kan åka på landet där de inte stör någon?

  18. Svara
    Kexet ons 28 nov 2007, 09:46

    Ibland undrar jag om de förvirrade ungdomarna förstår hur mycket hat de genererar bland allmänheten. Risken finns att det smäller snart. Rejält.

  19. Svara
    tove ons 28 nov 2007, 11:48

    sheit alltså om man ska argumentera för sin sak, hur jävla dum den än må vara kan man väl i alla fall försöka att använda sig av hållbara argument så att man kan bli tagen på allvar. det här är ju fullkomligt skrattretande, allvarligt talat.

  20. Svara
    Bilburen ons 28 nov 2007, 12:10

    Kexet: oj oj oj så du säger vad menar du med det då?? ska du slå oss eller?? det avråder jag dig ifrån dels kan det bli dyrt och dels kan man råka gå på fel person..

  21. Svara
    Janne ons 28 nov 2007, 13:06

    Ska det hållas på med hot här bland kommentarerna så kommer jag att stänga av funktionen! Att använda knytnävarna istället för sakliga argument är bara tecken på bristande intelligens.

  22. Svara
    A. ons 28 nov 2007, 13:51

    En fråga till ”Bilburen”:
    Är du/ni inte oroliga för att råka köra på någon människa när ni kör så fort i stan? Frågan är seriöst ställd, så kommentarer om rullatorer och Heliga Birgitta undanbedes, tack.

  23. Svara
    Boende i sta´n ons 28 nov 2007, 15:12

    För inte så många år sedan parkerade någon en BMW runt en lyktstolpe (eller om det var ett träd) inte långt ifrån Lecora. Föraren klarade sig skapligt, benen fick sig en törn och han fick ta sig fram på kryckor ett tag. Bilen tog den största smällen, den gången.
    Jag vill kunna röra mig i stan utan risk för att bli nedmejad av en bil någon tappat kontrollen över, jag vill också ha ostörd nattsömn, jag jobbar på dagarna. Vet inte vad ”Bilburen ungdom” gör om dagarna?
    Köra snabbt med bil passar inte i centrala stadsdelar, vägarna är inte anpassade för det. Om ”Bilburen ungdom ” är intresserad motorsport som hobby finns banor att köra på i Mantorp och Linköping, inte särskilt långt, det stör ingen annan och banorna är anpassade för den typen av körning, breda banor utan farliga hinder och inga cyklister, fotgängare eller ”gnällspikar” som härjar på er.
    Om ”Bilburen ungdom” är intresserad av motorsport så finns ett Racingstall i Vadstena som heter Wasa Racing Team, de åker Mellansvesnka långloppserien och kanske tar emot intresserade i ”Bilburen ungdom!”

  24. Svara
    Hannibal Hector ons 28 nov 2007, 16:10

    Det är tydligt att de här personerna varken har vett eller empati för vilka reaktioner de sätter igång. Tragiskt egentligen! Deras inlägg talar ju för sig själva. Sorgliga dokument. Diskussion känns meningslöst.
    Ännu mer tragiskt är att polisen inte har viljan, och förmågan, att stoppa eländet. Det är ju en fars! Både hastigheten och decibelstyrkan är klart olagliga. Jag ringer polisen varje gång min nattsömn störs. Föreslår att även andra gör det!

  25. Svara
    BG ons 28 nov 2007, 17:21

    Jag skulle gärna kommentera här men finner det meningslöst, nivån på vissa av argumenten är rent ut sagt tragisk. Man kanske inte kan förvänta sig mer av den typen av människa som tycker det är ok att förpesta tillvaron i åratal för hundratals, kanske tusentals ”medmänniskor”.
    Hoppsan, jag kommenterade visst iallafall…

  26. Svara
    Hannibal Hector ons 28 nov 2007, 18:31

    Det enda som jag tror funkar är att ställa tydliga krav på kommun och polisen. De ”bilburna” är en stigmatiserad grupp som kanske kommer ur tonårsrevolten när de blir trettio år. Om inte -blir det patetiskt!

  27. Svara
    BG ons 28 nov 2007, 21:11

    Jag håller delvis med Hannibal Hector, bortsett från att jag anser att patetiskt passerade dom för länge sen.

  28. Svara
    Bilburen tor 29 nov 2007, 00:18

    Hej på er.. angående körning på bana så måste jag säga att några av oss redan kör på bana och tävlar i lite olika motorsporter.. jag vill inte påstå att jag är bland dom värsta som kör i stan men jag måste erkänna att jag är med ibland och att det är mina kompisar som för övrigt är bra killar dom flesta av oss och som nån skrev att vi slangade bensin å skit det stämmer inte vi jobbar ju typ allihopa å vet skillnaden på mitt och ditt vi tjänar våra egna pengar och har ett brinnande intresse för bilar och motorer.. jag kan förstå att endel blir störda av bilar osv.. jag tycker det är ILLA av er att hota oss här över internet.. Vad gällande min nära vän som krockade bilen i ett träd vid lecora så ja visst han tapade kontrollen över den vid en provkörning efter en justering det gjorde han och det är olyckligt jag kan inte försvara det men det var trors allt ett industriområde tror inte han skulle kört så mitt i stan.
    Hannibal Hector:
    Jo visst vi fortsätter garanterat inte med det här när vi blir äldre MEN som jag sa igår bilburen ungdom som har bilar och motorer som intresse har ALLTID funnits och kommer förmodligen ALLTID att finnas så buskörning förekommer i mer eller mindre utsträckning i dom flesta städer vad jag vet alla fall i linköping norrköping på sommaren är det illegala streetrace med flera hundra bilar varje helg så det finns dom som har det värre än ni.
    samma sak om man bor bredvid riksväg 50 massa lastbilar åker förbi där jämt men man vänjer sig att inte ni har vänjt er efter så lång tid?
    jaja jag kan ha en bra dialog men jag undanber mig gärna hot och liknande
    mvh Bilburen

  29. Svara
    A. tor 29 nov 2007, 08:26

    Till ”Bilburen”:
    Kan du svara på min fråga, tack.

  30. Svara
    Janne tor 29 nov 2007, 09:39

    Bilburen: Problemet är att ni inte verkar inse hur störande ert rallyåkande är. I Vadstena bor det mycket människor även i innerstan, så man kan likna det vid att ni kör omkring i ett villaområde … och jag gissar att ni inte gör det. Så varför är det då okej för er att göra det i de centrala delarna, där det också bor fullt med folk, som försöker sova, som ska upp och jobba nästa dag? Jag undrar om du skulle tycka att det var okej om jag kom och ställde mig utanför din bostad och väsnades så mycket att du inte kunde somna när du ska upp tidigt nästa morgon?
    Inte nog med det, en vacker dag kommer någon på gatan samtidigt som ni sladdar omkring och risken är ganska stor att denne någon kommer att bli påkörd på grund av er framfart. Men inget av det här är väl något som varken du eller dina kompisar bryr er om. Ni vill ju bara sladda omkring och ha kul.

  31. Svara
    Bilburen tor 29 nov 2007, 12:04

    A: Nej det är vi inte direkt oroliga för dom flesta av oss är mycket duktiga på att köra bil och vi kör ju inte så fort och vårdslöst om det står folk som riskerar att bli påkörda.

    Jag jobbar också väldigt tidigt på morgonen börjar vid 06.00 visst det händer väl att man blir störd i sin sömn av olika anledningar men jag har inte så lätt för att vakna av det å om jag skulle vakna så somnar jag snabbt om igen.

  32. Svara
    Kaka tor 29 nov 2007, 12:39

    För en vecka sedan såg jag en man med tre barn som skulle gå från parken över till minigolfbanan då två sån där dårar började sladda runt med spinnande däck utan någon överdrivet stor kontroll på sina bilar, varpå familjen fick vända om och springa in i parken och stannade där…

    Det är sorgligt att bilburen ungdom inte förstår vilken fara de utsätter sina medmänniskor för. De tror de har kontroll och är så säkra framför ratten, men det har de inte. Det är INGEN som buskör som de gör!

    Deras beteende tyder på en hänsynslös egoism, total frånvaro av empati för andra än sig själva. Att många av dem är ”vuxna” människor gör saken ännu mer tragisk. När man är arton har har körkort är man vuxen! Och vissa av dessa hänsynslösa ”skitungar” är ju för bövelen över 30 år.

    Väx upp! Ha en hobby på rallybanan, fint, men inte på våra gator. Jag håller med ovanstående inlägg. Deras egoism och hänsynslöshet skapar hat i samhället. Risken är att det slutar olykligt om ingen annan lösning finns. Polisen är tyvärr ett stork skämt i sammanhangen, politikerna också…

    Det är tyvärr sån som skapar medborgargarden, trots att ingen vill ha det.

  33. Svara
    Boende i sta´n tor 29 nov 2007, 12:47

    Bilburen:

    Att det hotas anonymt visar att frustrationen bland de som störs är stor, droppen har fått bägaren att rinna över, det fick vi bevis på när det sköts mot ett garage för inte så längesedan. Det har gått för långt. Någon kommer att råka illa ut, någon blir påkörd, någon kör ihjäl sig själv (endast närmast anhöriga kommer sörja, för andra innebär det nog en lugnare period) eller någon tar lagen i egna händer och gör dumheter mot de som buskör, eftersom polisen inte kommer åt buset och kommunens åtgärder inte ger resultat.

    Jag har har själv bott vid korsningen Slottsgatan/Riksväg 50 och kan säga att man vänjer sig inte vid långtradartrafiken som går förbi, man sover inte bra, det påverkar jobb, humör, träning… allt.
    Omsättningen på hyresgäster är ganska stor i området. Lägger man därtill buskörning om nätter och kvällar så tär det hårt på tålamodet hos folk.

    Försök få med resten av de som buskör till banorna, för allas säkerhets skull. Gatorna i stan är inte avsedda för den typen av körning, en racingbana minimerar riskerna men det antar jag att du redan vet.

    Jag är för en dialog. Hot och påhopp gör sällan saker bättre. Tror det finns lösningar som gynnar båda sidor, buskörning i centrala stadsdelar är dock ingen bra lösning, för någon.

  34. Svara
    A. tor 29 nov 2007, 12:56

    Till ”Bilburen”:
    Tack för ditt svar, jag ville ge dig en chans så du fick visa vad du går för,genom att svara på min fråga- och det gjorde du…

  35. Svara
    Janne tor 29 nov 2007, 13:03

    Buskörarna kanske inte heller inser att när väl polisen en vacker dag står där, så blir de av med sina körkort. För det som de håller på med är rejält olagligt. Då kanske det blir lite lugnt ett tag.

  36. Svara
    Bilburen tor 29 nov 2007, 13:55

    Janne: Jo visst är det olagligt vissa grejjer i trafiken vi gör men förövrigt är vi skötsamma. och jo visst man kan bli av med körkortet men vi är ganska många som kör ju så det skulle nog inte ens vara märkbart om ett par stycken blir av med körkorten det är förövrigt redan några av oss som har varit det.
    A: Klart jag svarar på dina frågor fråga på du jag har gärna en bra dialog med er här.
    Mvh Bilburen

  37. Svara
    Hannibal Hector tor 29 nov 2007, 14:10

    Bilburen har en logik, klar som en hink avträde.

  38. Svara
    hmmm tor 29 nov 2007, 21:59

    hahah
    ge er för f*n…
    Ni tkr att de som kör ska växa upp..
    Detsamma till er som diskutterar här alltså…
    hahah

  39. Svara
    benny fre 30 nov 2007, 01:02

    snälla kan ni inte bara ha tålamod en gång om året är det vinter kan ni inte bara stå ut. bilburen

  40. Svara
    Hertha fre 30 nov 2007, 08:41

    Benny! Förstår inte vad du menar!?
    Och vad då stå ut!!! Om vi människor ska stå ut med varandra
    förutsätter det ett visst mått av respekt och i vissa fall, som exempelvis bilkörning, finns der till och med lagar, därför att det är en livsfarlig verksamhet att köra bil.Jag tycker att ni som försöker försvara den idiotiska framfarten, där människor utsätts för livsfara, verkar synnerligen barnsliga och omogna, ja nästan lite KORKADE!Man undrar hur det gick till när ni fick era körkort.

  41. Svara
    Arbetare fre 30 nov 2007, 08:48

    Hej på er alla!
    Jag är här för första gången nu och jag måste säga att jag småskrattar lite när jag läser allt som ni skriver. Dom bilburna ungdomarna i stan är allt mellen 18 och knappt 30 år, dom har vanliga jobb, nästan alla i alla fall, även han i den blå Amazonen som för övrigt nog inte är den som utgör störst trafikfara (bilen är inte den snabbaste).
    Ni som inte är intresserade av bilar verkar inte förstå att det är roligt att köra med sin bil på ett mera vågat, och för det mesta jävligt dumt sett, men det är ju som att jämföra ruset en fotbollsspelare får när han sätter det perfekta målet. Den adrenalin kicken är där hela tiden när man kör på sett sådant sett med sin bil (jag har oxå gjort det).
    Vad är det sedan för sett att vara irriterad på Onsdagsträffarna? Bara genom att se hur mycket folk det drar så förstår väl vem som hälst att intresset för motorer är stort, det är väl ingen som talar illa och blir irriterade över den hobby ni har (ja jag vet vilka ni är).
    Jag kan hålla med om att det är störande att höra bilarna gasa som dårar med sina för stora avgasrör, men det ska ni veta att kontroll över sina bilar har dom/vi, vad jag vet så har vi bilburna vart inblandade i färre olyckor än ni som inte är intresserade av bilar har varit…

    Kanske inte är en dum idé att stäng innerstan mellan 22-06, jobba för det istället för att ”ta saken i egna händer” då går det nog mest illa för er tyvärr, (inget hot jag säger bara som jag tror det är).

    För övrigt så kommer jag från Ödeshög och där är det inte ett dugg bättre…

  42. Svara
    A. fre 30 nov 2007, 09:23

    Till ”Arbetare”:
    ”det är ju som att jämföra ruset en fotbollsspelare får när han sätter det perfekta målet”, slut på citat.
    OK, om man gillar att spela fotboll brukar likasinnade ses på en lämplig gräsmatta och spela fotboll, ibland kommer det t om publik, kul! Risken att få en boll i huvudet får spelarna leva med- de har ju alla gått in med samma förutsättningar och vet vad som gäller. Dessutom kan publiken och spelaren dela den känslan av ”ruset” när ett snyggt mål sätts.
    Vissa människor får det där ”ruset” av träning, bokläsning, datorer, bergsklättring, hundar, heminredning, tipsspel, segling, att meka med bilar osv osv. Men när massa människor vill få det där ”ruset” på smågator, mitt i en stad bland andra människor- då är det livsfarligt!! Få era kickar på inhängnade områden! Inte på gator där det råder 30km/h eller 50km/h. Inte där vuxna och barn ska kunna röra sig tämligen säkert.

  43. Svara
    Arbetare fre 30 nov 2007, 09:43

    Nej jag håller med, klart faligare än fotboll osv. men jag försökte bara få er att förstå anledningen till varför det gasas på det sättet.

    Självklart innebär körkort att man ska visa hänsyn till andra på ett föredömligt sätt, jag anklagar ingen och jag håller ingen om ryggen men förstå att det alltid har funnits och kommer troligen alltid att finnas både sådana som vi och som ni.

  44. Svara
    Arbetare fre 30 nov 2007, 10:54

    Citat: ”som att jämföra ruset en fotbollsspelare får när han sätter det perfekta målet”

    Jag håller med om att det var korkat formulerat men det var inte som det låter som jag menade. Jag menade känslan hos bilföraren.

    Jag har haft körkort i snart 15 år (A-traktor inräknat) och jag har kört som ett svin jag med, nu på senare tid har jag lugnat ner mig och är väldigt sällan ute på kvällarna. Jag förstår att det är farligt att köra fort på gator med 30 och 50 km/h och jag kan inte förklara varför men det måste ha med adrenalin att göra.
    Nu när det snart blir snö är det allt lite roligt att åka o sladda, så då kanske jag blir en av ”bildårarna”.
    Jag har aldrig vart med och orsakat någon olycka, inte ens singelolycka. Faktum är att ovana förare är med om fler olyckor än förare som älskar sin bil, känner den väl och vet hur den uppför sig i alla situationer.
    Men det är inget försvar mot gasandet i stan på nätterna.

    Men ni ska veta att jag förstår er frustration!

    /Gammal bildåre.

  45. Svara
    Sofia M fre 30 nov 2007, 14:05

    Jag tror jag har nämnt detta förut men jag känner att jag måste förmedla det en gång till. När jag flyttade från Sjögatan sommaren 2005 till Göteborg upplevde jag en frid som var balsam för själen. Första natten i Göteborg sov jag djupt som en drogad. Att vakna morgonen efter var ljuvligt. Utvilad. Ostörd nattsömn. Himmelriket. Under våren samma år var jag tvungen att flytta ut i mina föräldrars sommarstuga för att få ro när jag skulle skriva D-uppsats. Pallade inte de sömnlösa nätterna som de bilburna gav mig. Köpte till och med någon rogivande substans på apoteket som jag i all fåfänglighet trodde skulle hjälpa. Nu är det bara när jag hälsar på mor och far i Vadstena som jag behöver sitta med påsar under ögonen vid frukostbordet. Jag kan inte respektera er, ni som kör. Brist på empati är den vidrigaste egenskap som existerar på denna jord.

  46. Svara
    BG fre 30 nov 2007, 15:24

    Till arbetare m.fl.
    Det är helt ointressant om du har varit med om nån olycka eller inte, du kanske bara haft tur. Du påstår dessutom att dom har kontroll över sina fordon, hur kommer det sig isåfall att vid flera kända tillfällen har människor fått väja eller hoppa av vägen för att undvika att bli påkörda.
    Att det ännu inte hänt nån allvarlig olycka handlar bara om tur. När vissa kör på gator som knivsmedsgatan eller sjögatan i kanske tredubbla tillåtna hastigheten, för det görs ofta. Hur ska dom kunna stanna om det kommer nån utcyklande eller gående. Sikten kanske är 5 meter i många korsningar. Har du själv körkort så har du läst om reaktionstider och stoppsträckor. Sen är det bara göra matten. Och det där med olycksstatistiken är så fel, unga män är enormt överrepresenterade.
    Framförallt p.g.a. för hög hastighet. Och vad beträffar oväsendet så kan jag bara hålla med det förra inlägget, ni beter er fullständigt vidrigt, hoppas ni själva hamnar i en liknande sits en dag. Då kanske ni kommer förstå.

  47. Svara
    Bilburen fre 30 nov 2007, 16:43

    BG: Många av oss bor mitt i innerstan så vi är nog i samma sits men bryr man sig inte om det så mycket så blir det lättare. Unga män överrepresenterade ja det stämmer säkert men det var inte det han sa det var att dom som var intresserade av bilar/motorer det är en viss skillnad och som sagt det finns vissa av oss som placerar sig riktigt bra på vissa motorsporter och då är det inom hela sverige det tävlas.

    Arbetare: Tack för dina ord det var nåt sånt jag ville få fram.

    Sofia M: Hmm.. en frid att flytta till göteborg ok vad är skillnaden där finns det ju hur mycket bilar som helst även om dom kanske inte kör vårdslöst så gasas och tutas det överallt ju dygnet runt och folk är ute och festar och tjoar hela nätterna vad är skillnaden?? eller du kanske inte flyttade till innerstan i göteborg??
    mvh Bilburen

  48. Svara
    BG fre 30 nov 2007, 19:23

    Det är så gigantiska hål i argumentationen, att
    jag finner det meningslöst att ens försöka mer.

  49. Svara
    hmmm fre 30 nov 2007, 22:27

    Arbetare keep going..

  50. Svara
    Sofia lör 1 dec 2007, 09:09

    Det var ju lite det som var poängen med mitt inlägg. Att jag flyttade till en storstad och fick nattfrid. Det är ganska paradoxalt och det borde kunna ge en fingervisning om hur otroligt hög ljudnivån är på de små gatorna i den lilla staden.

  51. Svara
    sön 2 dec 2007, 21:37

    Beträffande eran förträfflighet som bilförare. Hör ett däcktjut och en smäll. Tittar ut genom fönstret och ser amasonen ha krockat med sin polare i den röda opeln. Moget grabbar. Tyvärr gick bilarna att köra.
    Förhelvete ta och lugna ner er innan det händer en ordentlig olycka,
    där oskyldiga kommer till skada. Nu blev det bara lite glas o plåtskador.

  52. Svara
    Arbetare mån 3 dec 2007, 14:22

    O fan det var det som hänt, jag såg nyss att Opeln hade ett trasigt bakljus.

    Ja vad ska man säga…

    Kommer inte på någon bra kommentar…

  53. Svara
    Arbetare mån 3 dec 2007, 15:05
  54. Svara
    Lägg av!!!! mån 3 dec 2007, 15:17

    Allvarligt talat!!!!! ni ska va vuxna människor!!! ni beter er fan som trottsiga tonåringar!! man får ju fan skämmas över att de bor så barnsliga vuxna människor i denna stad! Vad jag har hört av en vän som läst gammla tidningsutklipp i skolan så har buskörning funnits i vadstena i alla år! Och angående amazonen som körde in i en opel, Jag vill bara upplysa er Idioter om att HANS HASTIGHET och även opelns hastighet var LAGLIGA!!!!!
    Någon har skjutit mot garaget de kunde lika gärna ha dödat någon! och jag antar att det är någon av er som gjort det! ”Ni skulle ju ta lagen i egna händer”

    Jävligt lågt av er!
    Jag är vän med de flesta av dessa ”bildårar” har åkt med många ggr och även kört själv! jag hör dom oxå på kvällen när jag går å lägger mej men jag sover för jag skiter i de!
    ett tips irritera er mindre så lovar jag att ni kommer sova! För det gör jag! (observera att jag bor i en av vadstenas mest lyhörda lägenheter då jag kan höra när mina grannan prata då jag själv har tv eller musik på!) Lägg ner eran energi på någon viktigare!

    / En 22åring som är mer vuxen i huvet än er som ska föreställa våra ”förebilder”
    VÄX UPP!!!!!

  55. Svara
    Bilburen mån 3 dec 2007, 17:44

    Ha ha en lättare sammanstötning bara en liten touch tydligen.. såg också bilarna nyss inte speciellt mycket å tjata om..

  56. Svara
    Arne mån 3 dec 2007, 18:12

    Vadå, tjata? Det är väl bara att konstatera att vederbörande inte har kontroll över sina åkdon, och det är ju precis det man är rädd för!!
    KLANTIGT! Dags att lämna in lappen?

  57. Svara
    Arne mån 3 dec 2007, 19:02

    Arne Says: Your comment is awaiting moderation.

    december 3rd, 2007 at 18:12
    Vadå, tjata? Det är väl bara att konstatera att vederbörande inte har kontroll över sina åkdon, och det är ju precis det man är rädd för!!
    KLANTIGT! Dags att lämna in lappen?

  58. Svara
    Arbetare mån 3 dec 2007, 21:16

    Ok är det så du tycker Arne så är det väl bara att själv lämna in lappen, för du har väl också stött emot eller backat på ett annat fordon nån gång eller?
    Om du mot förmodan inte har det så ökar ju sannolikheten varje dag, passa på att köra mens du kan snart rycker väl lappen…

  59. Svara
    Arbetare mån 3 dec 2007, 21:20

    Till: Lägg av!!! Dom som skriver här är inte så vuxna som du tror åldern är mellan ca 25 till 35. kanske 40.

  60. Svara
    Hannibal Hector mån 3 dec 2007, 21:40

    Jag har inget emot att ni kör bil, det verkar ju vara ert stora intresse. Men nu är det så att det finns lagar som reglerar bilkörandet. Dem måste man respektera. Det finns ju en orsak till att lagarna finns. Om ni inte respekterar att det är en maxfart på 30 km/tim i innerstaden och att det finns en decibelgräns när det gäller ljud från avgasrör undrar jag om det finns andra lagar som ni oxå anser er ha rätt att överträda?
    Om ni tar er den rätten, tycker ni att andra oxå ska ha rätten att skita i de lagar som är demokratiskt beslutade?
    Vill ni verkligen leva i ett samhälle där varje människa tar sig rätten att stifta sina egna lagar?
    Tror ni att det blir ett bra samhälle, där vi kommer att trivas och må väl?

  61. Svara
    Arbetare mån 3 dec 2007, 21:51

    Självklart ska lagarna följas för att samhället skall fungera.
    Tyvärr så tror jag inte att det är speciellt många som kör 30 i innerstan. Deflesta kör för fort mer eller mindre dock.
    Vad gäller decibel så har samtliga bilar godkänt hos svenskbilprovning.
    Ja bilen skulle inte godkännas om den lät för mycket.

  62. Svara
    Lägg av!!!! mån 3 dec 2007, 23:40

    Hannibal Hector Says: Det är laglig decibelgräns på dessa bilar!
    Men om vi nu är så hemska vad det gäller lagbrott föregå då med gott exempel annars är ni ju precis lika korkade! om inte mer korkade!

  63. Svara
    Bess McNiel tis 4 dec 2007, 14:02

    Ärligt talat. Är det inavel i Vadstena eller? Blir fan mörkrädd av att läsa dessa puckade kommentarer. Är ni så jävla korkade som ni ger sken av, nattsömnsmarodörer? I så fall ger jag inte mycket för framtiden i denna by. En kurs i logok/retorik kanske skulle kunna vara något? Maken till goddag-yxskaft -mentalitet har väl sällan skådats.

  64. Svara
    Bess McNiel tis 4 dec 2007, 14:04

    Vad logok är vet faktiskt inte jag heller. Vi kör med logik istället.

  65. Svara
    Bilburen tis 4 dec 2007, 16:22

    Arne: intressant grej du kom på hmm. dra lappen så fort man kör emot nånting då skulle över halva sveriges befolkning få lämna ifrån sig lappen ju haha för dom flesta har nog nån gång kört emot nånting eller backat emot nånting.
    I övrigt gällande decibelgräns hmm som sagt samtliga bilar är godkända enligt svensk bilprovning. Ingen av er som tycker att vissa typ harley davidson motorcyklar på sommaren med raka rör har ett något högre ljud som gör att fönstren skakar när dom far förbi då är det ingen som störs av det verkar det som.. Hur vill ni ha det då?? helt lugnt året runt?? Folket i stan är lite känsliga tycker jag i jämförelse med andra städer.
    Ni vill INTE ha nåt öltält i stan för då kan ni inte sova trots att nästan ALLA andra städer har det till och med skänninge och dom har det mitt på torget. det ska inte vara några bilar som kör omkring trots att det gör det i alla andra städer hmm jag tror inte ni riktigt borde bo i innerstan alltså..
    Vakna upp lite nu vi lever inte på den tiden där det inte fanns bilar osv.. Det ni kallar problem med bilar finns i mer eller mindre omfattning i ALLA städer vad jag vet.
    Vill ni verkligen ha det tyst som i graven året runt dygnet runt??

  66. Svara
    tove tis 4 dec 2007, 16:47

    vad händer om man kör emot något som är en människa, ett barn? kan man inte bara flytta sig någon kilometer utanför stan där det är inte är lika tätbefolkat. innerstaden är inte till för att braka på i hög hastighet och många har valt att bo i vadstena just på grund av lugnet. försök att sortera ut argumenten lite och inte bara gå i försvar. för de flesta är det ju bara en bedjan om att flytta sig undan litet. främst med tanke på alla barn, för det känns inte som en fråga ”om” utan snarare ”när”. tänk till lite nu.

  67. Svara
    Boende i sta´n tis 4 dec 2007, 16:54

    Har inget emot öltält, lite synd att det inte är fler såna sociala tillställningar för stans invånare. De gånger det är något sådant så finns chansen för de som inte gillar det att förbereda sig. Inte riktigt lika lätt när stans motorfantaster dundrar igång. Ni motorburna kanske kan annonsera i tidningen innan?

    Harley Davidson MC är rätt häftiga när de mullrar förbi onsdagseftermiddagar och tidiga kvällar, på R50. Tror säkert boende stör sig. Störs man kan man se till att göra något annat där man inte är beroende av lugn och ro (mellan 17.00 – 21.00 ungefär)

    Det ska inte vara tyst dygnet runt, däremot vore det skönt om det vore lugnare kvällstid efter 23-hugget, när man behöver lugn och ro. Hur vet du/ni att inte folk i Skänninge och andra städer stör sig på de saker vi stör oss på här i byn.

  68. Svara
    Sven Duva tis 4 dec 2007, 17:22

    Så ni menar på fullt allvar att ni har samma avgasrör när ni besiktigar bilen och sen när ni buskör. Byter inte?? Och det ska man gå på???
    Angående öltält så är väl det en sak som knappast har med det här att göra. Att HD låter gör ju inte att ni låter mindre. Tror inte att några HD- förare kan tycka att det är något större nöje att åka varv efter varv i innerstan. De föredrar nog landsvägen
    Det hela är enkelt. Jag vill kunna sova på nätterna men kan det inte p.g. a att vissa personer tycker sig stå ovanför lagen. Det är en farlig, och oacceptabel inställning. Dessutom är det väldigt puerilt!!

  69. Svara
    Arbetare ons 5 dec 2007, 07:16

    Citat: Så ni menar på fullt allvar att ni har samma avgasrör när ni besiktigar bilen och sen när ni buskör. Byter inte?? Och det ska man gå på???
    Tro vad du vill, så är det, det är dagens sanning.
    Hurra för öltält! Vi alla här kan väl propagera FÖR öltält i sommar!
    Då blir det ju tyst på bilåkandet från ungdomarna i alla fall de nätterna…

  70. Svara
    JOHAN ons 5 dec 2007, 11:20

    HEJ JAG TYCKER ATT DET ÄR FÖRJÄVLIGT MED ALLA JÄVLA GAMLA TJURGUBBAR OCH KÄRRINGER SOM INTE KAN FÖRSTÅ ATT MAN SKA HA KUL IBLAND…SKAFFA ER EN HOBBY FÖR FAN..ISTÄLLET FÖR ATT GÅ OCH TA KORT OM KVÄLLARNA…OVER AND OUT EN KÅT ASTRONAUT:)

  71. Svara
    Bess McNiel ons 5 dec 2007, 14:56

    Ja min nya hobby ska bli att ringa hem till alla de som väcker halva vadstenas innerstad, varenda natt (eller när ni nu sover) i ett år, så ska vi se hur det står till med den mentala hälsan efter den behandlingen. Fattar ni inte att ni beter er som egoistiska svin? Ni har ingen jävla rätt att utföra er hobby mitt i natten när folk sover. Ska det vara så svårt att fatta? Åk ut i ödemarken istället. Eller ännu bättre. Skaffa er en hobby som inte skitar ned, låter eller skadar andra. Läs en bok vettja!!!!

  72. Svara
    Pelle ons 5 dec 2007, 16:20

    Till Bess McNiel: Inte så svårt att sätta på ljudlös eller dra ur telefon sladden! Tror inte dom slutar för det, och skulle du göra det blir det bara värre! Åker dom ut i ödemarken eller utanför stan så stör dom ju dom som bor där ute! Hur tänker du igentligen, bygg dej en bunker och sitt o läs dina böcker själv! Dessutom så störs inte jag utav någon buskörning i stan, eftersom jag inte bryr mej om det! Och nu när dom nya fartguppen har kommit till staden så kommer man ju inte ens över med en ”Orginal bil” såg en Volvo V70 på motalagatan som var tvungen och åka tillbaka för att köra en annan väg pga att han inte kom över!

  73. Svara
    Bilburen ons 5 dec 2007, 17:17

    Ja dom nya guppen är lite väl att ta i finns det inga föreskrifter för hur stora och höga dom får vara?? som sagt det är vissa helt standard bilar som har svårt att åka över det där skiten utan att skada bilen ska det verkligen vara så?? i så fall kan dom lika gärna gräva upp vägen om det ändå inte ska gå att åka på den.
    Och hur ska det bli i sommar när folk tar fram sina fin bilar och sportbilar och liknande??
    Det är inte bra för nånting dom där.. Inte för miljön då man får stanna till nästan stillastående när man åker över dom sen gasa på igen efter dom. Inte för dom som stör sig på bilar då det låter mera när bilar bromsar in för att sedan gasa på igen.. Det skulle ha varit lite mer hastighetsanpassat så att tex. där det är 30km/h ska gå att åka i ca 30km/h över dom utan problem men när man kör fortare så ska det i så fall kännas ordentligt och vara skadligt för bilen.
    Tycker synd om taxibilar gammla och folk som har ont i rygg nacke osv att behöva åka över dom där vansinnesguppen och må dåligt.

  74. Svara
    Pelle ons 5 dec 2007, 17:39

    Bilburen har en poäng där!

  75. Svara
    Jaao..!! ons 5 dec 2007, 17:55

    Snälla ni kan ni inte bara låta grabbarna vara.. låt dom hålla på.. Störs ni av det skaffa hörselskydd lr nått liknande så ni inte hör dom, det är vell inte erat problem ifall dom nu blir av med sina körkort, ja kan lova er att det märks inte ifall 1 lr 2 blir av med dom, å om ni nu ska sitta här på internet o klaga har ni vell hittat fel sätt o få fram era ynkliga röster.
    Är ni nu såå trötta på allt det här gör nått åt det då för faan!!! Sitt inte här o klaga, Ni som nu är så ”vuxna” borde vell förstå att dom bara skattar åt er o det kommer nog inte bli lugnare för att ni har en klagomur här, utan bet blir nog bara värre.. snälla kan ni inte bara skita i vad grabbarna gör låt dom vara o låt dom åka..
    //

  76. Svara
    evelina ons 5 dec 2007, 18:42

    Är det bara jag som ser att de bilburna inte kan svara på varför de ska hålla på att busköra på nätterna? Visst är det färre barn som kan bli påkörda ute då, men det är just då som ni retar upp folk för att de inte kan sova!
    Om det nu är er enda hobby, utöva den på dagtid och på tillåten plats precis som vi alla andra får göra.

  77. Svara
    Brum Brum ons 5 dec 2007, 19:39

    Bess McNiel Says: Ärligt talat. Är det inavel i Vadstena eller?….

    Vad menar du med det ?? Tycker det låter som ett påhopp på alla Vadstenabor. Trivs du inte med folket i Vadstena så se till att flytta här ifrån snarast.

    Hoppas att det är Vadstena kommun som får stå för alla skador på bilarna som skadas pga vägbulorna, är det 30 gräns ska man kunna åka över dom i 30 km oxå.

  78. Svara
    Janne ons 5 dec 2007, 19:43

    Att de bilåkande buskörarna stör halva Vadstena med sin buskörning är ju konstaterat för länge sedan, men att få dem att inse det är tydligen en omöjlighet, så den här diskussionen är ganska ensidig – lite som att tala med en vägg. Argumentationen och logiken är dessutom så märklig att jag har svårt att finna ord.

    Nu får det faktiskt vara nog. Det här snicksnacket leder verkligen ingenstans. Jag hoppas verkligen att buskörarna inser vad de håller på med och lugnar ner sig. För hoppas kan man ju alltid göra, även om jag inte tror att det kommer att hända.

  79. Svara
    fiddefegen ons 2 jan 2008, 14:17

    hej har läst en del av det ni har skrivit här och jag kan bara säga att alla kan inte gilla bilar men det finns väldigt många i varje stad som kör på nätterna och gillar sina bilar och har det som hobby..deras stora kärlek är bilarna..som alla fotbolls nördar har ju den sporten och för vi som gillar bilar hatar fotbollsspelare

  80. Svara
    Janne tor 3 jan 2008, 09:48

    fiddefegen Är du efterbliven eller har du någon annan slags hjärnskada? Du kan ju uppenbarligen inte läst vad som står här bland alla kommentarer. Det handlar inte om att gilla bilar, fotboll eller vad som helst. Det handlar om att deras bilkörning stör eftersom de kör på ett väldigt högljutt sätt, på dumma tider och på dumma platser.

  81. Svara
    Pelle fre 4 jan 2008, 17:39

    Nu är ju snön kommen också! Blir mer busåkning då!

  82. Svara
    Lägg av!!!! sön 6 jan 2008, 00:04

    Jag börjar undra vem fan de e som har hjärnskador!?!?!?!
    och angående avgassystemen så japp de sitter samma på när dom besiktas!
    så mycke som vi e ute och åker så skulle vi fått åtskilliga böter om inte avgassystemen va lagliga!
    Skaffa öronproppar då om de e så inihelvetes jävla svårt att sova!

  83. Svara
    Well well sön 6 jan 2008, 02:12

    jag är minsann glad att jag inte bor i vadstena längre… framförallt inte nu när snön har kommit…..
    jag lider med er som får lyssna på gamla nergångna amzoner och andra volvosar om nätterna. …. blä.

  84. Svara
    Pelle fre 25 jan 2008, 02:36

    Detta är ju skratt retande, ärligt talat! Ni menar på att det bara är volvo som åker runt i Vadstena?! Det finns nog fan dom är 40 år i sina nya stads jeepar och dyligt också! Varför ger ni er på dom som åker volvo just?

    blä på dej själv …..

  85. Svara
    A fre 25 jan 2008, 13:36

    Om inte jag missminner mig, så är Amazon, ett Volvomärke. Den unge mannen som kör runt i Vadstena i sin Amazon och förpestar tillvaron och miljön, är en av de flitigaste buskörarna i gänget.
    Nu har ju inte debatten här, handlat om VILKA bilmärken, de fräser runt i, utan att de kör helt livsfarligt.

  86. Svara
    Pelle lör 26 jan 2008, 15:18

    Livsfara, har någon skadats? Isånt fall kan det inte vara någon livsfara …

  87. Svara
    A lör 26 jan 2008, 19:30

    Att vi alla får köra 30km/h på vissa gator- beror på vissa omständigheter. Att några bilförare kör 60-70km där anser jag vara livsfarligt.
    Som tur är, har ingen oskyldig skadats, än…

  88. Svara
    Gun tis 14 jul 2009, 00:38

    Hej!
    Jag kom in på sidan när jag sökte efter en person som bor på min gamla mammas adress. Min mamma kommer hem om några dagar efter en längre tid på ett korttidsboende där hon varit för sitt andra lårbensbrott. Jag besöker henne då och då och nu är det strax ett sånt då och då och jag våndas precis som jag alltid gör när jag besöker Vadstena. Själva bor jag sedan 15 år tillbaka i Sthlm. Jag våndas för att jag vet när jag kommer ner till V. så får jag inte sova och det känns alltid tungt att inte få vara utvilad när man ska hjälpa någon och man behöver så väl, precis som alla andra, sin sömn.
    Min mamma bor i korsningen Hovsgatan och Knivsmedgatan och alltid när jag/vi kommer ner så får man stå ut med gapet och skriket av folk som drar längs gatorna. Dom stannar gärna till också just i den korsningen och det är verkligen som att ha folk ståendes i vardagsrummet och snacka så tydligt hörs det.
    ***Att det pågick körningar sent inne i stan som stör folk som bara vill en sak-sova, hade jag ingen aning om. Några håller en vettig ton här så jag hoppas att ni killar/tjejer som är ute och åker kan hålla er till dom personerna och att ni kan försöka att respektera varandra. Det värsta när det gäller folk som stör är att man oftast inte vet när det kommer att ske, typ när folk har fest. En del sätter upp lappar i trappuppgångar, vi kommer att ha fest den och den dan, säg till om vi stör! Man vet att när folk är beredda på något så blir inte irritationen lika stor.
    Den som är vettig- bjud över ”folket i bilarna” på en fika, snacka och försök att mötas istället för detta som är nu och som troligen bara kommer att leda till ännu mer tjafs. Lyssna och försök att förstå varandra. Respektera varandra. Hoppas att ni hittar en lösning. =)

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.