Februari 2000

Tisdag 29 februari 2000 – Skottdagen

Morgon som vanligt och det är som alltid svårt att vakna. Det blåser som f-n. Det känns som om årstiden har flippat ut för det här känns mer som höst än som vinter/vår.

Efter jobbet gick jag ner i källaren och styrketränade litegrann. Det var jobbigt. När jag var klar så la jag mig och solade en stund också. Det var skönt.

Hemma vid halv åtta kanske och käkade – ashungrig som jag var och efter det var jag så trött att jag inte orkade någonting.

Måndag 28 februari 2000

Hmm. Trist morgon. Grått, disigt och blåsigt. Jobba massor den här veckan så jag kan vara ledig på fredag. Ska bli skoj att åka upp till Sthlm och hälsa på mina goa vänner.

Lunch var en äcklig ”pizzaomelett” som jag inte alls gillade. Men den var fettsnål, och det är ju bra eftersom jag vill gå ner i vikt.

Jobbade på som vanligt och var hemma vid strax efter sex och käkade lite och allt det där vanliga. Johan kom och som vanligt satt vi bara och glodde. Men det ska bli ändring på det nu. Imorgon ska vi ta upp träningen igen eftersom förra gången vi började så flöt det bara ut i sanden. Det måste, i alla fall jag, eftersom jag sitter still på jobbet hela dagarna.

Söndag 27 februari 2000

Sov. Sen så låg jag väl mest på soffan resten av dagen. Var och handlade, lagade mat och läste tidningarna och käkade snacks. Kollade på film. En riktig gringo-dag helt enkelt. Superskönt.

Johan kom på kvällen och satt och sov i fåtöljen ett tag innan han gick hem.

Lördag 26 februari 2000

Bara gringo halva dagen. Mamma och pappa kom och lämnade bilen som jag skulle låna och satt och pratade en stund. Vid kvart över tre ringde Åsa (som flyttar från Malmö) och sa att de var på gång, så då åkte jag till Motala för att hjälpa henne att flytta in . (Varför nu i f-n jag erbjöd mig att hjälpa till med något sånt – som jag hatar. Jag är för snäll. Stupid me!) Well well, fick bära lite kartonger och strunt, skjutsade hem en Carina eller var hon hette och sen åkte jag hem. Lämnade bilen och gick hem och duschade och bytte kläder eftersom jag blev helt trött.

Gick hem till Henrik på kvällen och satt där och drack några öl innan vi gick ner till Magget och drack några till. Där träffade jag min bror också som var jättefull. Ha ha, det var roligt.

Fredag 25 februari 2000

På väg till jobbet i morse. Jag postade mina räkningar (kanske borde skaffa net-bank?) Det kom en konstig gubbe och gick där på Storgatan som småpratade lite med mig när han passerade och tyckte ”att den här soppan är förskräcklig” och nu ”dröjer det bara ett par månader innan man kan börja bada igen”, Vad? I Vättern eller? Det brukar ju inte bli badvänligt där förrän i mitten på Juli, om det har varit mycket sol och varmt? Jag tycker det var en jättekonstig sak att säga.

Har jobbat med Måns hela förmiddagen med Rix-grejer, com hem-grejer och kundkraft. Kundkraft är klart nu, eller blir det i eftermiddag när jag skickat iväg kvartsidorna till alla tidningar.

Lunch på jobbet idag. Vi har köpt baguetter med kycklingfyllning som vi ska äta samtidigt som vi har produktionsmöte.

Hemma vid 18-snåret och käkade lite, läste tidningen och tog det lugnt ett tag. Tröttnade på det och gick upp till Hörnet och drack mig ett par öl. Trött som f-n. Hemma igen vid halv elva och glodde lite på tv ett tag innan jag gick och la mig.

Torsdag 24 februari 2000

Min väckarklocka är konstig… den nya. Eller om jag inte satt den på on-läge tillräckligt ordentligt? I morse pep den bara till en kvarts sekund och sen inget mer. Tur nog hade jag redan vaknat av radion som satte igång.

Jobbade med diverse olika grejer (det ser visst ut som jag alltid gör det, små saker, fast det är inte det, det är stora tunga saker också, men jag tar inte upp det här. Inte idag i alla fall.

Jag käkade lunch på Valven, det var ärtsoppa och pannkakor. Helt okej för mig. Jag gillar ärtsoppa om jag får ha bröd till och om jag slipper de stora fläskbitarna.

Var hemma vid 18-tiden efter att ha varit och handlat lite mat. Efter det sittandes vid köksbordet, läsandes tidningen och ätandes maten. Trött och låg på soffan. Det är vinter har jag märkt, för att det enda jag gör är att ligga på soffan när jag inte jobbar. Jag är liksom konstant trött och orkar inte någonting.

Jag längtar till nästa helg då jag får träffa mina härliga vänner. Det ska bli underbart.

Gick och la mig efter halv elva och läste, men kund knappt hålla ögonen öppna så sömnen kom fort.

Onsdag 23 februari 2000

Nu är det tidigt onsdag morgon och jag är helt ruskigt trött. Det ligger en dimma över hela staden. Idag ska jag göra annonser för Rix FM. Det känns lite som det kvittar. För jag måste följa en mall som inte är så rolig…

Lunch var någon kött och grönsaksgryta.

Satt och höll på med en logo på eftermiddagen. Svår logo.

Gick vid fem och drack en öl på hörnet med Johan som gick efter ett tag (fast kom tillbaka senare). Var hemma en sväng och gjorde egentligen ingenting. Trött som f-n gick jag hem till Johan senare och satt där ett tag och halvsov i hans fåtölj. Spelade lite dataspel och sen hem igen.

Kände mig lite sur och tvär på allting och bestämde mig för att det fick vara nog med det. Nu tror jag att jag vet hur min framtid ser ut.

Tisdag 22 februari 2000

Morgon som vanligt – alltid som vanligt. En vanlig dag, en vanlig vecka, ett vanligt år. Usch vad allt är vanligt! Har suttit och gjort en powerpoint-presentation nästan hela dagen… Gillar INTE det programmet.

På valvet som vanligt och käkade lunch, idag var det Pytt Bellman med ägg till. Det var gott. Fortsatte med Powerpointen och lite andra grejer efter lunchen. Mailade Loppa, Lotta och Micke och berättade att jag tänkte komma upp om två veckor. Det ska bli skoj.

Fortsatte jobba med den där jättepresentationen Mats och Janne ska göra i Köpenhamn imorgon. Kan bli roligt om vi får det… Jobbade hela kvällen och gick från kontoret vid 21.30 och köpte en pizza eftersom jag inte käkat någonting sedan lunchen vid tolv. Kollade lite på TV innan jag la mig, läste en stund och somnade.

Måndag 21 februari 2000

Har haft en sån där jobbig natt när jag vaknar om och om igen av att jag bara tok-svettas som en galning. Sådär som man brukar få när febern går ur kroppen… Inte trevligt alls. Fortfarande svagt ont i huvudet. Men det går nog bort när jag vaknat ordentligt, kanske ätit lite och sådär.

På lunchen idag käkade jag kalorisnål Lasagne. Valvet har en rätt varje dag med lite kalorier… det är ju bra.

Jobbade på som en liten iller hela eftermiddagen med olika grejer. Självklart fick jag göra om de där annonserna som jag gjorde i fredags… Suck!

Varför skriver ingen i min Gästbok?

Hemma vid sju och käkade och läste tidningen. Johan kom sen vid åtta och vi satt som vanligt och gjorde ingenting. Dags att ta upp träningen igen tror jag. Det skulle vara bra om det kunde bli vår också så jag kunde plocka fram mina inlines.

Lördag 19 och Söndag 20 februari 2000

När jag vaknade i lördags trodde jag först att jag var ovanligt bakis, men det var jag ju inte. Det var feber och ont i huvudet. Så jag har legat däckad hela helgen. Jättejobbigt. Ont i kroppen, ont i huvudet, massa feber och ont i ögonen. Låg mest nerbäddad och sov och glodde på tv om vart annat.

Johan kom förbi på söndagskvällen och sa hej. Alex och Daniel ringde, men eftersom jag inte orkade svara så gjorde Johan det och pratade mest med dem. Själv sa jag bara mest hej. De kommer väl hem snart tror jag.

Fredag 18 februari 2000

En solig morgon. Men lika trött är jag ändå. Av någon konstig anledning har jag en gnutta ont i magen… Undrar om jag har slarvat eller stressat eller något sånt… Det är skönt att det är fredag i alla fall. Det betyder att jag får sova imorgon… Skönt!

Sitter och tokstressar de där annonserna som jag började på igår.

Lunchen på Valvet idag var kebablåda… det var ganska okej. Såsen till var ganska kryddig.

Gick hem vid fem och på vägen ringde Måns och sa att jag var tvungen att skicka någonting på mailet till någon… Skit också,

då var jag tvungen att gå tillbaka och fixa det, det känns så irriterande när man liksom stängt ner allting och gått.

Var på Micasa och fikade med Oscar och Henrik en stund. Gick sen upp till Hörnet och satt där hela kvällen och hängde i baren, pratade med Sara och Måns som satt där också. Sen några konstiga typer som kom och satt bredvid mig också. Var sådär konstigt frusen hela kvällen.

Torsdag 17 februari 2000

Tidigt ute idag. Var på jobbet redan vid halv nio idag. Har gjort annonser med Måns… inte så roliga… trist formgivning, men men, så går det när det inte är jag som gjort dem! Japp, ni gissar rätt – jag är bäst!

Lunchen… lite senare än vanligt. Men jag gick i alla fall till Valvet och käkade pannkakor med sylt och grädde. De är lite mesiga… alltid. Smakar egentligen mest ingenting.

Loppa: Små små ord av kärlek vill jag ge till dig!

14:40 Måns har varit här hela dagen. Vi håller på med annonser med Per som skulle varit på tidningen tidigare idag… Men det är textändringar hela tiden så de kommer aldrig att komma iväg… totalt hopplöst och otroligt irriterande. Det blir liksom ett jäkla hattande.

Slutade vid sex och gick hem och käkade och läste tidningen. Tog det extremt lugnt och bara gjorde ingenting resten av kvällen. Käkade lite ostbågar och kollade på struntsaker. Johan kom förbi och gjorde likadant.

La mig vid elva och läste en stund, men somnade ganska fort.

Onsdag 16 februari 2000

Trrrrrrrött. as always…

Idag kommer det troligen att bli kaos här. Det är massor som måste göras och jag har inte den tid som behövs riktigt. Får väl se hur det går.

13:00 Så. Kom tillbaka från lunchen nyss: Wienerlimpa. Den var inget vidare… Köttfärslimpa med morötter och ärtor. Glöh! Sitter och är sådär velig. Vet inte riktigt hur jag ska göra med ett jobb jag håller på med. Hur jag ska gå vidare liksom… klurigt. Ska i alla fall skicka iväg alla annonser nu som jag har fixat iordning på förmiddagen.

Ikväll konsert… det ser jag fram emot.

Har suttit och lyssnat på musik hela dagen… Först Nåid, sen Leftfields gamla. Ruggigt bra skivor.

Har uppdaterat Gästboken lite grann. Sett över typsnitten och sånt… Måste kolla på en PC hur det ser ut… vilket just fick mig att tänka på…

Hej stumpan… Hoppas du mår bra!

Nu är det dags att fortsätta att jobba… ingen rast, ingen ro!

Efter jobbet, jag kom inte därifrån förräns vid 19-tiden. Så gick jag direkt till Hörnet och tog en snabb öl med Johan. Gick sen ner till Mejeriet och kollade på Esbjörn Svenssons Trio när de hade konsert där. Skitbra! Satt och drack några öl och hade det trevligt. Efter konserten gick vi tillbaka till Hörnet och drack oss en öl till. På vägen dit skulle Johan vara rolig och hoppa i en is-vattenpöl. Men hoppsan… hela jag blev helt dyngblöt på benen, så jag fick ta en snabb sväng upp till mig och byta byxor.

Tisdag 15 februari 2000

Morgonen idag var ingen hit… Mer zombie än vanligt. Så här trött har jag inte varit på länge och det känns jä-igt jobbigt, mest av allt vill jag ju hem igen och lägga mig och sova ett par timmar.

Måns ska komma hit till jobbet nu och vi ska göra lite com hem-grejer. Ett brev och en A4-affisch… Har massa andra grejer jag ska göra… men en sak i taget. Lunch på Micasa idag eftersom jag inte gillar rotmos som det var på Valven. Så jag köpte mig en tacotallrik i stället. Gott. Fortsatte efter lunchen att göra grejer. Fullt upp hela dagen med Rix-grejer och andra saker som Måns kommit instolpande med.

Gick hem vid kvart i sex, men stannade förbi Antikvariatet för att hämta min biljett till Esbjörn Svenssons Trio som jag ska gå på konsert på imorgon. Jag tror det kommer bli en rolig kväll.

Hemma och käkade och gjorde sen ingenting. Johan kom och var alldeles stojig och småbråkig. Jättejobbigt eftersom jag var tok-trött. Men han verkade ha roligt… och det är ju kul för honom. Men inte för mig.

Som vanligt låg jag och läste innan jag somnade.

Måndag 14 februari 2000

Ren rutin på morgonen och sen jobbet som vanligt. Gjorde en ny etikett till en kund som blir så cool. Hoppas bara att det funkar produktionsmässigt. Lunchen på Valven var god. Någon kyckling med en röd sås (kan det varit dragon?) och potatis… vänta förresten, jag ska gå och kolla…

…Kyckling stroganoff, fast den var ganska kryddig så det var hur som helst smasken. Det kanske var lite dragon i iallafall. Förresten kommer jag inte ens ihåg hur dragon smakar, så jag har ju faktiskt inte en aning om vad det är jag skriver för smörja.

En sån där lite sur dag. I alla fall på eftermiddagen. Satt och gjorde lite allt möjligt. Många timmar blev det idag. Klockan är efter sex och jag är fortfarande kvar. Ska hem nu och käka. Måste bara till Konsum först och köpa lite mjölk. Nu sitter jag och lyssnar på ”He’s on the phone” med Saint Etienne i värsta europrutt-versionen.

Hemma vid halv sju och käkade och läste tidningen och bara tog det sådär lugnt som bara jag kan. Gjorde egentligen ingenting… förutom att jag diskade upp allt som låg i diskhon. Jag kollade lite på Grammisgalan också, men det var inte ett dugg roligt, inga skandaler eller pinsamheter direkt sådär… Nu såg jag ju inte hela i och för sig, men de snuttar jag såg visade ingenting.

La mig som vanligt och läste lite i boken (otherworld) som börjar bli riktigt spännande… i alla fall de delar som handlar om VR-miljöerna. Kanske skulle försöka koncentrera mig lite på den och sluta hatta med andra böcker under tiden jag läser den.

Söndag 13 februari 2000

Värsta feta gringodagen. Gjorde ingenting. Satt hemma och glodde och käkade snacks och drack läsk. Johan och Malin var också hos mig och var lika sega de.

Hade värsta läskiga, bisarra drömmen… någonting med att jag hade liksom bitit i min läpp så att den hade lossnat på insidan och så att den mest liknade ett lock och hade blivit alldeles hård… ungefär som en panering. Om jag blåste ut så liksom flög läpp-locket upp och hängde ner på hakan så jag fick gå och hålla emot med tänderna hela tiden så den inte skulle lossna helt och hållet. Huh så hemskt det var. Satt mest med obehagskänslor hela dagen efter den drömmen och tyckte att läppen höll på att hårdna och bli som en panering!

Låg och läste en stund innan jag skulle sova… har glömt bort det i några dagar nu.

Lördag 12 februari 2000

Sov hela morgonen… efter det soffläge nästan hela dagen. På kvällen hem till Johan och satt där under kvällen och drack lite vin och hade det skönt. Alla var lite slappa från igår så det var ganska lugnt. Gick ner till Hörnet och drack ett par öl innan vi fortsatte till Magget och var där och svirade. Drack öl (smarta jag höll mig till mellisar hela kvällen, så var väldigt städad. Det är bra. På Hörnet-gänget kom och vi dansade lite, men stod mest och hängde i båtbaren. Efter magget hem till Johan och efterfest. Satt där och småpratade ett tag. Gick hem vid halv fyra för då hade jag bastard-on i huvudet.

Fredag 11 februari 2000

Morgon och faktiskt resten av dagen också helt vanligt och inget speciellt alls. Satt och gjorde olika grejer som jag inte tänker gå in på här. Lunchen på Valven… kommer inte ihåg vad det var för något jag käkade… jo förresten. Lasagne. Jättegott. Jag åt så jag blev helt trött och tjock i magen.

Hemma… gick vid halv fem, stannade på Hörnet och pratade med Sara. Men Måns ringde om ett jobb så jag var tvungen och gå tillbaka och maila iväg det… Tur nog var det bara det som behövdes så jag var hemma vid fem i alla fall. Gick och fikade med Daniel och sen kom Johan och Malin också. När vi var klara där så var jag hemma en stund, tog en dusch och gick sen hem till Daniel och satt där halva kvällen och festade lite. Han drar till Bali och ska vara borta en månad i morgon… själv får jag fortsätta att pinas här i vinterkalla Sverige.

Vid elva så gick vi allihop till Hörnet och satt där och hällde i oss några öl. Mats bjöd på Tequila och det var inget vidare. När jag kom hem på natten sen så kräktes jag. Usch vad äckligt. Jag hatar att kräkas. Turligt nog gör jag det, kanske en gång vartannat år!

Torsdag 10 februari 2000

En helt vanlig dag. Egentligen orkar jag inte skriva idag, men eftersom jag har skrivit varenda dag de senaste ett och ett halvt åren så är det lika bra att jag tar tjuren vid hornen och gör det idag också. Jobbade på som ett litet jehu hela dagen. Käkade Ärtsoppa och pannkakor till lunch och fortsatte jobba sen till halv sex ungefär…

Hemma och käkade och efter det en liten städning hemma med dammsugning. Egentligen hade jag tänkt att köra hela paketet med golvtorkning och dammning, men jag orkade inte. Satte mig i soffan istället och glodde lite på inget speciellt.

Johan och Malin kom och satt och glodde också. Jättetrött, så jag la mig nästan direkt efter att de hade gått.

Onsdag 9 februari 2000

Klockan är kvart över sex och jag har just käkat lite mat efter en dags hårt arbete… Började om vanligt som vilken dag om helst och fortsatte sen likadant. Har suttit och pillat med en logo som jag ska försöka få bra… Men det är så svårt. För samtidigt som den ska kännas ”gammal och trygg” ska den kännas ”hitech och nytt” – hyfsat motsägande liksom.

Lunchen på Valvet var förvånansvärt god, någon kycklinggrej med ris och sås. Det känns extra bra när maten är så god. På fredag är en liten favorit… Lasagne. Eftermiddagen fortsatte som förmiddagen ungefär med massa olika grejer som måste göras.

Kisses to my darling Loppa!

Hemma vid strax efter fem som vanligt efter att ha varit på konsum och handlat basic-mat som jag vill ha hemma… och nu har jag ätit upp det. (Jag tycker det är bra att jag repeterar mig, jajamensan.)

Johan och jag pratade lite löt om Malmö idag… och varför inte. Kanske skulle vara kul att bo där. Jag har ju vänner där och det är ett stort plus. Fast jag är fortfarande osäker på vad jag egentligen tycker om Malmö… Men än är det långt dit, så vi får väl se.

Ska skjutsa Johan till Mjölby sen vid halv åtta och hmta hans tjej Malin… då får jag se vem hon är, det ska bli spännande eftersom han har pratat så mycket om henne den senaste tiden.

Nu vill jag ha några miljoner så jag kan göra något kul! Om det är någon därute som vill ge mig en bunt pengar, så hit med dom bara… jag tar gärna emot dem!

Efter att jag skjutsat Johan och hämtat hans Malin så gick jag till Hörnet och satt där ett tag och drack mig tre öl i baren där och satt och pratade med Sara och sen Brett som satte sig bredvid mig. Daniel kom senare… men honom pratade jag inte så mycket med för han satt för långt bort.

Hemma vid strax efter tolv och la mig direkt och sov

Tisdag 8 februari 2000

Ännu en morgon. Det verkar vara ett konstant grått molntäcke över Sverige. Alltid mulet. Trött som vanligt och nu är klockan nio så jag ska sätta igång och jobba.

Började på ny kula på en logo som ska göras. Måste hitta lite nya tankar om hur den skall se ut och fungera. Men det är inga problem. Jag är bra på logos.

Lunch på Valvet… köttbullar med potatis, gräddsås och lingon. Men som vanligt… ”Inget går upp mot mammas”.

Fortsatte med massa olika grejer på eftermiddagen också. Jobbade på duktigt och var klar strax efter fem då jag, Johan och Daniel gick till Micasa och käkade. De hade tacotallrik som jag tog och den var jättegod. Efter det hem och vilade.

Ont i mitt knä… sådär som jag hade förr i tiden och det är hemskt. Det var länge sedan jag kände av det och det är jobbigt att det gör sig påminnt såhär utan vidare.

När jag var yngre hade jag ofta tok-ont i mina knän. När jag var liten likaså, då ropade jag på mamma ”Zebra”, så fick hon komma och massera knäna. Då, när jag var liten, var det väl mest växtvärk… vad det var sen, när jag blev vuxen fick jag aldrig reda på eftersom doktorn bara sa ”det är säkert ingenting”. Nu är det borta, för det mesta i alla fall… utom idag.

Nu är klockan snart halv elva. Jag funderar på att gå och lägga mig för jag har inget bättre för mig i alla fall… och jag är ganska trött så det skulle vara ganska skönt. Även om jag säkert skulle ligga och läsa i alla fall tills klockan blir alldeles för sent så att jag blir sådär toktrött som vanligt i morgon bitti. (Fast det var ju tisdag idag, och mitt dåliga tisdagshumör som jag brukade ha verkar, peppar peppar, ha försvunnit.)

Måndag 7 februari 2000

Det var så otroligt svårt att vakna i morse. Fast jag tvingade upp mig snabbt och hoppade in i duschen sen när jag var klar kom jag till jobbet tio-fem i nio. Det var vist ett tag sen jag uppdaterade här, men jag har suttit hemma och skrivit så jag har liksom missat att skicka iväg dagarna… men det gör ju ingenting, för jag är tillbaka nu.

Lunchen på Valvet var en köttfärsgryta med curry som var helt okej. Jag förstår inte varför det ska vara så intressant vad jag har käkat varje dag? Men om någon läser det så kan de ju se det som mattips kanske. Om man nu vill det.

Eftermiddagen flöt på och jag gjorde massa smågrejer som vanligt och efter jobbet åkte Johan och jag till Motala. Jag köpte den där gamla Saint Etienne-skivan ”Casino classics”, gammal, men ganska bra. Jag har tänkt att köpa den länge men det har aldrig blivit av. Ska lyssna igenom den imorgon på jobbet kanske. Tänkte att jag skulle köpa en tröja också, men jag orkade inte kolla. Så det blev inget med det. Stannade till på McDonalds och käkade på vägen hem. Ganska gott, men jag förtår inte varför alla hamburgerställen ska envisas med ättiksgurka… Burger King är bättre på det, där är det bara att välja bort den… Deras burgare är godare också.

Hem igen och lämnade tillbaka bilen till min bror och sen soffläge hemma. Johan kom och senare kom Daniel också förbi.

Såg ännu en del i den där dokumentärserien ”Krigets färger”. Hemskt idag också. Jag har svårt att fatta att människor kunde vara så grymma.

Nu är klockan kvart över midnatt och jag ska gå och lägga mig och läsa en liten stund innan jag ska sova… som alltid!

Förresten kan jag inte alls lyssna igenom skivan imorgon… Oscar har ju lånat mina hörlurar…

Söndag 6 februari 2000

Sov till ett ungefär. Käkade ett par Toasts och glodde lite på TV. Mamma och pappa kom förbi och ville se det där tv-inslaget från filmpremiären, så det fick de. Själv tycker jag att det är hemskt. Men de tyckte att det var bra… Jag är väl för självkritisk.

Gitte kom vid tre och vi satt och glodde på video och käkade snacks. Såg ”Happiness” men den var ju inte alls lika bra som jag mindes den? Kanske var på något annat humör förra gången jag såg den?

Låg och glodde lite på tv innan jag gick och la mig och hade grova problem med att somna. Till sist gjorde jag det och då var väl klockan ungefär 02.00. Vaknade vid 03.00 och fick för mig att jag höll på att få en hjärtattack… kanske hade jag börjat på något konstig dröm. Men vänsterarmen sov så jag var lite övertygade en stund… när den vaknade så vaknade väl jag också ordentligt och fattade att jag yrade, eller något sånt.

Lördag 5 februari 2000

14:03 Vaknade för en timma sedan och har duschat och klätt på mig. Har just ätit två smörgåsar och O’boy och så några Brago-kex med vitlöksost. Pratade med Johan och Daniel förut. Vi ska träffas hemma hos Daniel vid fyra för att ta en drink innan vi går hem till Johan och tar en drink till för att möta Jeppe och Joppa för att sen gå på Rojas 30-års-fest. Hoppas det blir roligt, fortfarande krasslig, men jag mår bättre idag. Näsan är ju fortfarande sådär jobbig, men inte lika illa som förut. Sitter och lyssnar på Tracks… han som är nu, som inte är han som brukar vara låter precis likadant. Undrar om han har fått gå en kurs för att få lära sig att prata och låta på samma sätt.

Strax innan fyra gick jag hem till Johan så vi gjorde sällskap hem till Daniel för en drink. Satt där en timma ungefär innan vi gick hem till Johan för en drink till. Vid 18 så gick vi till kyrkan för ”gudtjänst” innan vi fortsatte ner till Mejeriet och festen för Roja… grattis grattis. Var där hela kvällen och festade loss och hade det roligt. Efter några öl så känner man sig frisk som en nötkärna.

Skrävlaren var igång igen och skröt duktigt på om hur duktig jag är… Jag har fått någon ny konstig fyllegrej, att jag gärna berättar hur fantastisk jag är… konstigt… även om det är sant!

Fredag 4 februari 2000

Jag har varit hemma från jobbet idag och har inte mått sådär speciellt jättebra… Vaknade som vanligt, men kände bara det att jag inte kan gå och jobba idag för jag kände mig alldeles för hängig och seg så jag ringde jobbet och sjukskrev mig. Tror jag hade en gnutta feber också, men jag är inte säker eftersom jag inte tagit tempen. Gick upp ur sängen ungefär vid halv tolv och la mig i soffan och glodde på dålig tv eftersom det inte finns något annat att göra när man är sjuk.

Måns kom förbi och ville fråga om något jobb som ska göras till Rix, så jag sa att det skulle ta en dag, för det är det jag tror det skulle ta… önskar att han kunde ha tagit det där med någon annan idag.

Vid tre så gick jag ner till Konsum och hyrde en film: ”American History X”, som var en riktigt bra film, ganska skrämmande. Scenen där killen tvingade lägga sina tänder mot trottoaren… det gjorde ont i hela huvudet när jag såg det… Sen sov jag väl lite, det har jag gjort hela dagen lite till och från. Pappa kom förbi mitt i filmen och hälsade på i fem minuter, fast jag var så seg så jag orkade inte bry mig riktigt. Bra film var det i alla fall.

Skit, näsan liksom rinner men är täppt på samma gång… det är asirriterande. Det kvittar att jag snyter mig, för det kommer ingenting men ändå rinner näsan konstant. Det är extra konstigt också varför bara den ena är täppt. Och slutar den vara täppt, så blir den andra det… it’s a neverending story!

Var och köpte en pizza… det första ”ordentliga” som jag käkade idag. Ganska gott, men egentligen är det ganska äckligt med pizza… (och hur emotsägande låter inte det?). Det var i alla fall en Firenze med kebabsås (utan skinka).

På kvällen ringde Micke och ville att vi skulle ta en öl. Jag var inte riktigt på humör alls (orkade egentligen inte) men jag gick ner i alla fall (till källaren) och där satt han och Magnus, så jag drack en. Lotta kom strax efter och vi satt och snackade en stund… Fortsatte sen upp till Hörnet och drack en öl till och satt och småpratade. Efter Hörnet gick vi hem till mig och kollade på korten från nyår och drack ett glas vin. Men vid två orkade varken jag eller de att fortsätta så de gick hem och jag gick och la mig efter att ha skrivit lite… Vilket jag glömt bort de senaste dagarna… Skitsamma, mitt huvud känns som bomull och det är ju ingenting man kan göra åt det.

Nu är klockan 02:35: Godnatt!

Torsdag 3 februari 2000

Lite krasslig sådär allmänt som man kan känna sig… jag tror det kan vara att jag håller på att bli förkyld eller något sådant, det är inget nytt, jag har känt mig lite hängig mest hela veckan. Jobbade på som vanligt i alla fall… Lunchen som alltid på Valvet: Pannkakor, jag skippade ärtsoppan… egentligen hade jag ingen större lust att äta över huvud taget. Det smakar liksom inte. C’est la vie.

På kvällen i alla fall hemma nerbäddad i soffan med en filt och glodde på tv och la mig ganska tidigt…

Onsdag 2 februari 2000.

Jaha ja. Sitter här nu ensam hemma. Gitte har just gått hem. Hon kom tidigare ikväll och vi har suttit och pratat om mest ingenting och allting hela kvällen. Klockan är tolv (midnatt, spöktimmen – Whooo!) och tänker tillbaka på vad jag gjort idag. Efter jobbet så gick jag till Konsum och storhandlade, eller, jag vet inte, för mig var det att storhandla… Köpte lite mat och grejer, ny tandkräm t.ex eftersom jag använde upp den senaste i morse och schampoo och mat, bröd och andra grejer.

Satt hemma och käkade och sen tog det lugnt lite, gjorde Toasts som jag vräkte i mig hela 4 stycken av samtidigt som jag läste tidningen förstås. Gitte kom med två vinare och öl, så vi satte oss och drack upp alltihop, men det berättade jag ju förut.

Nu är klockan i alla fall efter tolv och jag ska, jag tänkte i alla fall att jag ska gå och lägga mig. Jag är ganska trött och efter en vinare är jag väl inte helt nykter… men skitsamma, får jag bara sova några timmar så mår jag bra igen, även om jag vet att jag kommer vara lika trött som vanligt i morgon bitti. (Jösses vilket litet tangentbord det var på den här powerbooken från 1800-talet… Vänta, jag ska kolla… Ah, en powerbook 145B. När den kom så var den hetast av alla, nu duger den knappt att skriva på.

Såg förresten att de satt upp en parabol på taket idag, så nu har vi snart fler kanaler här i huset… sorgligt… Well well, nu är det dags att gå till sängs i alla fall.

Jag tror inte att den här uppdateringen kommer komma upp förrän lite senare imorgon, men skitsamma, det får ta den tiden det tar.

På söndag ska Gitte och jag i alla fall kolla på video, det är redan bestämt, jag tror jag bestämde det… Vi ska se ”Happiness”, som jag redan har sett, men jag tycker att hon ska se den för den är bra. Kanske ”Matrix” också, trots att det i så fall blir fjärde gången jag ser den… Få väl se, jag tycker nog att vi ska se på ”Leolo”, men det är långt till Söndag, hur som helst är d attans bra filmer allihopa! Godnatt… nu har det i alla fall hunnit bli torsdag.

Onsdag 2 februari 2000

Jag känner mig inte helt 100 idag… Jag tror att jag håller på att bli sjuk eller något sånt. Det blir en fet kurering med att bädda ner mig ikväll…

Jobbat som vanligt… Gjort en skiss på en broschyr åt en kund nästan hela dagen… och lite annat smått och gått.

Kanske skulle hyra en bra film ikväll?

Lunchen var på Valvet precis som vanligt; Plommonspäckad fläskkarré med potatis, gräddsås och en klick gelé. Det var ganska gott, fast jag gillar inte riktigt den där plommongrejen.

Lånar hem den där gamla skräp powerbooken från stenåldern så jag kan skriva lite grejer… Shit, jag måste köpa en dator pronto!

Tisdag 1 februari 2000

Morgontrött som f-n, mycket värre än vanligt. Det är jobbigt att gå upp på morgnarna. Alltid, jag fattar fortfarande inte varför jag inte vänjer mig. Kanske skulle börja med att gå upp lika tidigt på helgerna (kan det vara där problemet ligger..?).

Lunch på valvet som vanligt… Korv stroganoff. Ganska okej, lite mesigt kryddad bara. Har just skurit ut 100 stycken CD-omslag till en av våra kunder… det kändes lite jobbigt. Speciellt som jag stod och limmade allihopa innan lunchen. Men ibland får man göra såna där idiot-jobb. Synd, nu skulle vi haft en prao eller något sånt som kunde gjort allt det där jobbet som jag just gjort.

Efter jobbet, på vägen hem, stannade jag förbi Daniel på Valvet ett tag och stod och småpratade med honom ett tag. Efter det hem och käkade lite och tog det lugnt en stund. Gjorde i ordning i köket, diskade och sånt… F-n, jag måste få bort alla tomglas, skåpet är helt tokfullt.

Var inne hos min bror en stund och satt och pillade med hans dator, spelade patiens ett tag… har blivit helt såld på det där skitspelet. Kollade lite på TV en stund.

Gick och la mig redan vid kvart över tio… helt trött och seg, låg och läste en stund i ”Otherland”

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.