Två små kortisar om den nya ”ambassaden” och klotter.

Okej, det har fått massor av uppmärksamhet, men jag tycker att det här är så konstigt. Sverige inviger en ”ambassad” (som inte är en ambassad) i Second Life. Är det skattepengar som använts så vill inte jag vara med och betala.

Jag förstår mig inte på klotter. ”Ah, du håller på att bli gammal?” Nej, det har ingenting med det att göra. Jag har aldrig förstått mig på det. Jag ser en invasion av Tags i kvarteren runt mitt jobb. Kids som har klottrat/sprayat sin signatur överallt och det ser för jävligt ut. Jag har inget emot schysst graffiti om den är bra gjord och på platser som behöver muntras upp. Men bara Tags … det är verkligen bara dumt och fult på alla sätt. (Apropå den här artikeln.)

0 kommentarer

  1. Svara
    SLedrap ons 30 maj 2007, 21:44

    Jag tror inte abmasaden har kostat särsillt mycket men du kan väl få tillbaka en hundratusendedels öre om du vill! Sedan förstår jag inte folk som gnäller på tags som de jämför med ”fin” graffiti. Fin graffiti är som bekant olagligt och tar lång tid att göra, därmed finns det helt enkelt inte tid för sådan. Tags görs ju för att det tar för lång tid annars. Dessutom är det ett väldigt vagt inlägg i ”Gatukonst” debatten eftersom det inte tar någon riktig ställning.

  2. Svara
    Janne ons 30 maj 2007, 22:21

    Nej, jag tror inte heller att ”ambassaden” på det stora hela har kostat några jättepengar. Jag tycker bara att hela projektet är väldigt märkligt.

    Jag vet mycket väl att graffiti oftast är olaglig, det var inte det jag ondgjorde mig över. Jag är bara av åsikten att viss graffiti kan vara fin och att tags definitivt inte är det … och med tags menar jag de små fula klottrade oläsliga namn som sprayas/klottras överallt och bara förfular stadsmiljön …och by the way, jag är för gatukonst, jag tycker t.o.m att det ofta kan vara riktigt kul, men jag anser också att den bör ha någon slags finess och en tanke bakom sig, annars blir det bara klotter och skräp.

  3. Svara
    Hubert tis 19 jun 2007, 13:58

    Tags är inte alls oläsliga, dem är för det mesta väldigt enkla att uttyda så länge du har lite fantasi eller förmågan alternativt tiden att sätta dig in i hur man kan vrida o vända på bokstäver. Om du ger det lite tid eller sätter dig ned med någon som beskriver bokstäverna för dig ska du se att du sedan kan läsa de flesta tags på stan och då blir det genast mycket roligare me tags. För när man kan läsa vad som står ser man vilka personer som har varit vart, och det brukar iaf göra mina stockholms promenader mycket roligare.

  4. Svara
    Janne tis 19 jun 2007, 14:09

    Jag kan faktiskt läsa tags, jag vet att man måste ibland vrida och vända på bokstäverna för att se vad det står, men det var ju inte det som var frågan. Grejen är att det är fult och förfular, det har ingenting med eventuell läsbarhet att göra.

  5. Svara
    Hubert ons 20 jun 2007, 17:42

    men allting behöver inte vara vackert… eller? Finns massor med konst jag inte tycker är ett dugg snyggt eller betonghus osv som är tycker är riktigt vidriga men däremot fyller dem en funktion och kan därav vara nödvändiga. Visserligen är inte en tag nödvändig men det är inte heller en staty på en naken man som det finns ett helt dussin av inne i stockholm stad. Men jag glider inte omkring o gråter för det. Personligen tycker jag tags kanske inte är något som förfinar men jag tycker inte heller att dem förfular och om man då ser dem som en funktion istället för ett ”hatbrott” som många ser det som så tycker inte jag att det är något problem. Visserligen kan det gå till överdrift men även en helt bombad vägg eller dörr kan se ganska häftig ut och inte alls vara förfulande i mitt tycke. Men som sagt detta handlar om smak vilket gör detta till ett problem som är i princip olöslig.

  6. Svara
    Janne ons 20 jun 2007, 19:04

    Hubert, vad babblar du om?! Har tags en funktion? Hatbrott? Gå nu och skrubba bort det där du klottrade på väggen!

  7. Svara
    Hubert tor 21 jun 2007, 01:15

    Jag klottrar inte, men enligt en del politiker så är klotter/graffiti en aktion som förekommer utav hat alternativt frustration, och ja tags har en funktion för graffitimålare eftersom dem vet som varit vart nånstans. Jag menar om jag ser en massa nya tags längs me hornsgatan så vet jag juh att den personen antagligen var här igårkväll och det kan juh vara ganska roligt om man nu känner den personen. Annars kan det juh vara ganska roligt o se vart folk rör sig i övrigt också även om man inte känner dem.

  8. Svara
    Viktor sön 24 jun 2007, 22:30

    först skriver du: ”och med tags menar jag de små fula klottrade oläsliga namn som sprayas/klottras överallt och bara förfular stadsmiljön ”

    sen skriver du: ”Jag kan faktiskt läsa tags, jag vet att man måste ibland vrida och vända på bokstäverna för att se vad det står”

    Bra där! toppen! you go girl!

  9. Svara
    Janne sön 24 jun 2007, 22:38


    Det här är fult!

    Jodå, jag är medveten om det. Det är en felskrivning av mig. Egentligen borde jag ha skrivit svårlästa istället för oläsliga.

    ”you go girl!”? Hmm. jorå, så att…

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.